Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Ημερίδα Αγωγής Σταδιοδρομίας: "Σχεδιάζοντας το μέλλον μου χωρίς άγχος"

11 Απριλίου 2014

Την τελευταία μέρα των μαθημάτων, πριν τις διακοπές του Πάσχα, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας, με μεγάλη επιτυχία, η Ημερίδα Αγωγής Σταδιοδρομίας με θέμα: "Σχεδιάζοντας το μέλλον μου χωρίς άγχος", παρουσία των μαθητών/τριών της Γ΄ Τάξης.

Οι εισηγητές Παύλος Σοφόπουλος, υπεύθυνος του ΚΕ.ΣΥ.Π., και Γρηγόρης Μιχάλης, υπεύθυνος του Σ.Σ.Ν.Ν.Ι., παρουσίασαν εξαιρετικά το Νέο Λύκειο και τη Διαχείριση του άγχους, αντίστοιχα.
Ακολούθησε η ενδιαφέρουσα ομιλία του Νίκου Κοτσίνα, χειριστή ελικοπτέρων, για το δύσκολο αλλά και ξεχωριστό επάγγελμά του.
Οι βιντεοσυνεντεύξεις της Ευγενίας Παππά, καρδιολόγου, και της Ερασμίας Φείδη, ψυχοπαιδαγωγού, κράτησαν μέχρι το τέλος αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών.

Η ημερίδα μας ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του προγράμματός μας "Προσωπικότητες του Παρελθόντος - Κρίσεις για το Παρόν", όπου αναφέρθηκε η προσφορά προσωπικοτήτων και διατυπώθηκαν κρίσεις για το παρόν, αλλά και το μέλλον.

Κατά τη διάρκειά της, οι μαθητές και μαθήτριες εξέφρασαν με ωριμότητα και κριτική σκέψη τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους.








Tο πρόγραμμα της ημερίδας:




Ένα δείγμα της παρουσίασης του προγράμματός μας:




Οι Υπεύθυνες Διοργανώτριες Καθηγήτριες
Θεοδώρα Πρίντζιου, Γαλλικής
Σταματἰα Σταμάτη, Φιλόλογος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου